-

domingo, noviembre 30, 2008

Carta al president elect Barack Obama

Chris Wells - Spokesperson for New Humanism in North America
http://www.newhumanist.us • 646-258-7520 • http://www.worldmarch.info/en

24 de Novembre de 2008
Senyor Barack Obama
Estimat President electe dels Estats Units d’ Amèrica.
En primer lloc, accepti les nostres càlides felicitacions per la seva elecció que ha estat una inspiració per a la gent de tot el món. També volem felicitar-lo per la integritat i destresa amb que va tirar endavant la seva campanya.

La reacció davant els resultats, tant a Nova York on la gent va sortir als carrers a celebrar, com a Nairobi i en tots els punts del planeta, reflexa el desig de superar les tragèdies històriques i les esperances més profundes dels pobles de totes les nacions i colors per a que canvií la forma de governar dels Estats Units i les seves relacions amb el món.
Aquests són moments de grans canvis, de grans perills i de grans oportunitats. Com a Humanistes, volem destacar especialment el greu perill de guerra nuclear que amenaça el món, un perill que supera, fins i tot, els moments més hostils de la Guerra Freda.
Per aquesta raó, fem una crida per a que utilitzi el poder de la seva nova plaça, el mandat que ha rebut dels ciutadans del seu país i el suport de la gent de tot el món, per a donar un senyal decisiu que modifiqui el rumb de la política exterior dels Estats Units. Des de la nostra perspectiva, les prioritats per a tal senyal han de ser: la retirada de les tropes nord-americanes de tots els territoris ocupats, incloent l’ Iraq i l’Afganistan, i prendre la iniciativa de manera clara i immediata per a avançar en el desarmament nuclear global de forma progressiva i proporcional.
L’exhortem a que implementi aquestes propostes immediatament per enviar un clar senyal al món i aturar les tensions. Creiem que la finestra d’oportunitat per a prendre aquestes mesures és molt estreta, potser unes quantes setmanes però no mesos. Si vostè continua mostrant el valor i la visió que ha desplegat en la seva campanya, traçant un curs clar per a la retirada de les tropes i el desarmament, creiem fermament que la gent, arreu del món, li donarà suport decisivament. Però, si vacil•la, s’haurà perdut la oportunitat sense possibilitats de recuperar-la.
Comprenem que vostè no governa sol i que patirà grans pressions per part d’interessos poderosos per a continuar en una direcció militaritzada que ja ha produït resultats desastrosos. També creiem que vostè té la força i la capacitat per a forjar una nova direcció per a la humanitat en aquest especial moment històric de grans canvis per a tots els que vivim en aquest petit planeta. Vostè pot canviar el rumb dels esdeveniments. És urgent i necessari salvar aquest món de la catàstrofe nuclear; compti per a aquesta tasca amb el suport dels Humanistes de tot el món.
També volem informar-lo sobre la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència. Aquesta Marxa convocada per “Món Sense Guerres” i que ha rebut el suport de nombroses organitzacions internacionals i personalitats que estan a favor de la pau mundial, començarà a Wellington, Nova Zelanda, el 2 d’ octubre de 2009, Dia Internacional de la No Violència, i passarà per 90 països de 6 continents en el transcurs de 3 mesos i conclourà a l’Argentina el 2 de gener de 2010. Serà una activitat oberta i inclusiva que fomentarà les iniciatives, la creativitat i la multiplicitat de formes—marxes, concerts, demostracions, festivals, treball amb els mitjans, conferències, seminaris, trobades amb governs, etcètera —amb el propòsit de generar consciència a nivell global sobre la necessitat urgent del desarmament nuclear.
President-electe Obama, el convidem a adherir a la Marxa Mundial per la pau i la No Violència.
El saludem amb els nostres millors desitjos,

Chris Wells,
Portaveu del Nou Humanisme per a Nord Amèrica

Tomas Hirsch
Portaveu del Nou Humanisme per a l’Amèrica Llatina

Giorgio Schultze,
Portaveu del Nou Humanisme per Europa

Sudhir Gandotra
Portaveu del Nou Humanisme per l’ Àsia i el Pacífic

Ivan Andrade
Portaveu del Nou Humanisme per a l’Àfrica

Leer más...

viernes, noviembre 07, 2008

Construcció social

Xavier Batllés
D’un recent discurs d’en Tomàs Hirsh en el III Fòrum Humanista Llatinoamericà, retinc la imatge de CONSTRUCCIÓ SOCIAL. Ella m’ha fet adonar de les grans dimensions que té la oportunitat que ens brinda aquest moment que vivim. La sofisticada tècnica de camuflatge que han practicat els poderosos del sistema establert en les darreres dècades, acaba de patir una enorme falla.

És com si tots els pobles de la Terra, acabéssim de tenir la visió pròpia d’un cirurgià quan realitza una operació i veu a l’interior del cos els òrgans vitals d’aquest. El que acabem de veure a les entranyes del sistema és horrorós. S’ha vist tota la violència descarnada i pudent que conté. La paraula corrupció es queda espantosament curta.
Si reflexionem amb claredat les conseqüències d’això, més enllà de que òbviament el metge tractarà de cosir el malalt i recuperar-lo, són justament que s’obre la possibilitat d’una nova construcció social.
En la meva lectura, l’únic que ens enfosqueix encara una mica la nostra proximitat i potència, la dels pobles, és el diferent nom i diagnòstic que li donem al malalt terminal. Hi ha qui li diu “capitalisme”, qui li diu “creixement econòmic”, qui li diu “ric”, qui li diu “banca”, qui li posa el nom d’intangibles com “opressió”, “dominació”, “injustícia” o “immoralitat”, en la mateixa línia, no falten els nostàlgics que, provocant el nostre somriure pietós, li diuen “el mal” o “el dolent”, però encara són milions els que presos de la por, li auguren o fins i tot li desitgen una prompta recuperació.
Sigui com sigui, la gran oportunitat és aquí, i voler-la aprofitar exigeix de cadascú de nosaltres la millor intel·ligència i inspiració aplicades a la intenció d’unir al màxim les forces, aplicades a articular-nos i fer lluir les millors aportacions de cada grup i individu.
L’enemic comú de la gent ha quedat identificat, cosa que no era tan fàcil per a moltíssims de nosaltres fa relativament poc temps. És una prioritat mirar de tenyir amb la nostra esperança i estendre les nostres accions creatives, fins a les bosses de foscor i de temors que encara ens puguin quedar. I això val tant per a fora, pel món, com pel nostre interior.
Imaginem la millor CONSTRUCCIÓ SOCIAL possible i posem-nos a realitzar-la.

Leer más...

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP